22/9/14

UBIE (Unconditional Basic Income Europe) Conference


Ένα όραμα για το μέλλον:
Εάν όχι ΤΩΡΑ; Πότε;
Μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία για την εφαρμογή του Άνευ Όρων Βασικού Εισοδήματος στην Ευρώπη 

Αυτός είναι ο τίτλος της κεντρικής συνεδριακής εκδήλωσης που διοργανώνεται από το UBI Ελλάδας- μέλος του UBIE, στην Αθήνα, στις 26 Σεπτεμβρίου. 
Τον προηγούμενο χρόνο συλλέγονταν υπογραφές στην Ευρώπη για την Πρωτοβουλία Βασικού Εισοδήματος. Πριν από μερικούς μήνες ο κύριος Περαντζάκης, μέλος της ελληνικής ομάδας, μας εξήγησε (σε μία συνέντευξη που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ) πως :"Υπάρχουν δύο κομμάτια. Το ένα είναι το Βασικό Εισόδημα. Είναι ένα ποσό που δίδεται, από την πολιτική οντότητα, δηλαδή από το Κράτος, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την πόλη στην οποία ζούμε, ατομικά, ξεχωριστά σε κάθε πολίτη της οντότητας αυτής ή μόνιμο κάτοικο, ανάλογα με το πώς έχει οριστεί. Η Πρωτοβουλία, τώρα συγκεκριμένα, είναι θεσμοθετημένη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τα μέσα του 2012 υπάρχει η δυνατότητα ένα εκατομμύριο Ευρωπαίοι πολίτες, από τουλάχιστον εφτά διαφορετικές χώρες να ορίσουν πολιτική ατζέντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση." Αυτό το ένα εκατομμύριο υπογραφές προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν για να προωθηθεί η μελέτη ενός Βασικού Εισοδήματος. Τώρα, με την εκδήλωση αυτή, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί πληρέστερα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.
Στην εκδήλωση Κοινωνικές Κουζίνες θα μαγειρέψουν για περαστικούς και συμμετέχοντες, ενώ θα υπάρχουν εργαστήρια από ακτιβιστές και φυσικά το ίδιο το συνέδριο, στο οποίο βασικός ομιλητής θα είναι ο οικονομολόγος Guy Standing, ιδρυτής του Παγκόσμιου Δικτύου για το Βασικό Εισόδημα (BΙΕΝ) και συγγραφέας του βιβλίου ¨Το Πρεκαριάτο¨. Στο συνέδριο θα μιλήσουν επίσης ακτιβιστές, καθηγητές και εκπρόσωποι του Βασικού Εισοδήματος από διάφορες χώρες του κόσμου.

Πληροφορίες:
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014
Πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη
Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης   
Το πρόγραμμα ξεκινά στις 14:00, ενώ στις 18:00 το συνέδριο. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου